Uľahčite si kosenie záhrady. Robotická kosačka to urobí za vás

Aktuality

Uľahčite si kosenie záhrady. Robotická kosačka to urobí za vás

10. apríl 2020

Automatizácia vedie k tomu, že čas prežitý záhrade začnete vnímať ako relax. Nie ako nezáživnú prácu pod horúcim slnkom. Po automatickom zavlažovaní trávnika sa o slovo hlási robotická kosačka.

POHODLIE, KTORÉ ŠETRÍ ČAS

Robotické kosačky prinášajú pohodlie, no zároveň šetria čas. Navyše, ich údržba je úplne nenáročná a porovnateľná s bežnou kosačkou. Po každom kosení stačí vyčistiť nože a občas ich nabrúsiť.

Podobne ako údržba, aj ovládanie robotickej kosačky je nenáročné. V závislosti od modelu ju môžete ovládať prostredníctvom displeja alebo mobilnej aplikácie v smartfóne. Základné nastavenia, ako je výška kosenia či pracovné hodiny, viete nastaviť pár klikmi na displeji mobilu alebo samotnej kosačky. Kosačka automaticky opustí nabíjaciu stanicu a keď prácu dokončí, opäť sa do nej vráti.

KOĽKO STOJÍ A AKO FUNGUJE?

Robotické kosačky sú plne automatizované stroje, ktoré vám pomôžu v záhrade s trávnikom nielen po vizuálnej stránke. Vyššie rady kosačiek so špeciálne navrhnutými nožmi, menia pokosený trávnik na jemný mulč, ktorý naspäť dosadá do trávnika a svojím rozkladom vytvára prirodzené bio hnojivo. Robotická kosačka vám nikdy nepokosí kvety a nevojde do záhonov.

Pred prvým zapnutím totiž musíte do záhrady nainštalovať ohraničujúci vodič. Ten vymedzí zóny, kam môže kosačka ísť a ktoré miesta, ako kvetinové záhony a betónové plochy, sú tabu.

Ohraničujúci vodič je malé, nenápadné lanko zelenej farby, ktoré vyčnieva pár centimetrov nad povrchom zeme. Senzory kosačky ho zachytia a vyhodnotia ako miesto, za ktorým nemá kosačka kosiť. Ohraničujúci vodič stačí položiť na okraje trávnika a nechať zarásť. Nemusíte kvôli nemu kopať jamu do zeme.

Robotické kosačky sa pohybujú v rôznych cenových reláciách podľa kapacity batérie a funkcií. Kosačka STIGA Autoclip 221 je základný model, ktorý je ideálny pre malé záhrady.

Pre väčšie pozemky a silnejší výkon zvážte kúpu STIGA Autoclip 550 SG. Odporúčame vám zadovážiť si kvalitný model robotickej kosačky, ktorý vám bude slúžiť viac ako pár sezón. Pri správnej údržbe a starostlivosti o batériu vydrží dlhé roky.

NAJČASTEJŠIE MÝTY O ROBOTICKÝCH KOSAČKÁCH

Najčastejším mýtom, ktorý sa šíri medzi záhradkármi, je, že robotická kosačka nedokáže pokosiť trávnik v náročnom teréne. To nie je pravda. Robotické kosačky sa dostanú úplne všade. Keďže na trhu nájdete aj kosačky, ktoré sú určené len na rovný terén, odporúčame vám poradiť sa s predajcom.

Na trhu nájdete modely, ktoré fungujú aj v daždi. Keď si vyberiete model s kapacitou batérie, ktorá je dostatočná pre veľkosť vášho pozemku, ostanete milo prekvapení, že na jedno nabitie dokáže pokosiť celý trávnik. Odporúčaná maximálna plocha na kosenie pri jednom nabití je vždy uvedená na obale kosačky.

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach:


Doprava v rámci SR zadarmo od 100€


90% produktov máme skladom


Garancia kvality a spoľahlivosti


Vrátenie peňazí do 30 dní


Zákaznícky servis je tu pre vás