Prežite zimu bez námahy. Ako si vybrať zimnú snehovú frézu?

Aktuality

Prežite zimu bez námahy. Ako si vybrať zimnú snehovú frézu?

14. december 2020

Snehová fréza  nie je nákupom na jednu sezónu. Pred konečným výberom by ste preto mali zvážiť nielen typ pohonu, ale aj rozlohu a povrch, na ktorom ju chcete používať. Neviete si s tým rady? Poradíme vám.

Snehové frézy vo všeobecnosti delíme na elektrické a benzínové. Keď plocha nie je príliš veľká a povrch na odpratávanie je spevnený, vystačíte si s elektrickým pohonom. V prípade, že frézu plánujete využiť na priestranstve väčšom ako 50 metrov štvorcových a odpratávaný povrch je nespevnený, siahnite radšej po benzínovom pohone.

Elektrické snehové frézy

Tento typ frézy je určený na odpratávanie čerstvo napadaného snehu na menších a pevných plochách, ako asfalt, dlažba alebo betón. Vyniká nízkou hmotnosťou, ľahkou ovládateľnosťou a minimálnou hlučnosťou. Nevýhodou je limitovaná dĺžka predlžovacieho kábla a výroba len v jednostupňovom prevedení. 

Benzínové snehové frézy

Snehová fréza s benzínovým pohonom je vhodná na odpratávanie veľkých plôch s nespevneným podkladom. Hravo si poradí so snehovými závejmi aj zamrznutým snehom. Tento typ snehových fréz delíme na jednostupňové a dvojstupňové. Aké sú medzi nimi rozdiely?

Jednostupňová benzínová fréza

Jednostupňová benzínová fréza je vhodná do oblastí, kde nie je príliš veľa snehu. Bez problémov si poradí s odpratávaním snehu na spevnenom povrchu, no zvládne aj menej pevný povrch. Je nenáročná na obsluhu a má nízku hmotnosť. Jej súčasťou je tzv. „gumený slimák“, ktorý odpratáva sneh. Ten prechádza komínom a odhadzuje ho vedľa odpratávacej plochy. Nemá poháňané kolesá, poháňa ju samotný pohyb „slimáka“.

Dvojstupňová benzínová fréza

Dvojstupňová benzínová fréza je ideálna na miesta, kde je dlhodobo veľa snehu. Smer snehovej frézy sa dá ovládať prostredníctvom pákového prevodu. Má tiež poháňané kolesá.  Súčasťou dvojstupňovej benzínovej snehovej frézy je rotujúci „oceľový slimák“, ktorý si bez problémov poradí aj so zľadovatelým snehom. V prvej fáze sneh prihrnie k ústiu vyhadzovacej turbíny a následne pomocou nej sneh vytlačí do vyhadzového komína, ktorý ho dokáže odhodiť do vzdialenosti až 15 metrov. Tento proces je rýchly a šetrí teda veľa času. Nevýhodou tejto frézy je väčšia hmotnosť.

Výhody, ktoré oceníte

Keď chcete naplno využiť potenciál snehovej frézy, vyberte si takú, ktorá má svetlomet. Oceníte to najmä pri práci v tme alebo zlých svetelných podmienkach. Prácu vám uľahčí aj elektrický štartér, ktorý zabezpečí ľahký štart bez nutnosti ťahania štartovacej šnúry. Bez elektrického štartéra totiž frézu nemusíte v mrazivých teplotách naštartovať. Plusom je jednoznačne aj vyhrievaná rukoväť, ktorá vás zahreje aj v tých najsilnejších mrazoch. 

Keď si aj napriek našim radám neviete rady s výberom vhodnej snehovej frézy, neváhajte nás kontaktovať. Radi vám poradíme.

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach:


Doprava v rámci SR zadarmo od 100€


90% produktov máme skladom


Garancia kvality a spoľahlivosti


Vrátenie peňazí do 30 dní


Zákaznícky servis je tu pre vás