Elektrický plotostrih: Pomocník, ktorý skrotí každý divý plot

Aktuality

Elektrický plotostrih: Pomocník, ktorý skrotí každý divý plot

16. október 2020

Živé ploty sa tešia čoraz väčšej popularite. Plnia totiž nielen estetickú, ale aj praktickú funkciu. Navodzujú pocit súkromia, rozdeľujú pozemok od zvedavých pohľadov susedov a okoloidúcich a zďaleka nás nestoja toľko peňazí, ako klasický drevený či kovový plot. Jediné, čo potrebujú, je správna starostlivosť. Práve s ňou vám pomôže plotostrih.

Výhody, ktoré vás presvedčia

Plotostrih nájde uplatnenie všade tam, kde klasické záhradné nožnice nestačia. Ide najmä o hustejšie a vyššie živé ploty, ktoré vyžadujú dostatok času a pevnú ruku. Či už si vyberiete elektrický, benzínový alebo akumulátorový plotostrih, prinesie vám množstvo výhod:

  • rovnomerné strihanie, 

  • vysoká rezná rýchlosť,

  • dlhá životnosť,

  • šetrenie času (ostriháte väčšiu plochu za rovnaký čas ako v prípade nožníc), 

  • šetrenie síl (plotostrih len pridržiavate a usmerňujete jeho smer).

Benzínový, elektrický alebo akumulátorový?

Elektrické alebo akumulátorové plotostrihy sú vhodným pomocníkom pre bežných záhradkárov. Keď chcete upraviť kríky a stromčeky na veľkom pozemku alebo upravovať verejné priestranstvá, siahnite po benzínových plotostrihoch. 

Hoci sú elektrické modely ekologickejšie, vyžadujú dobrú dostupnosť elektrickej siete. Sú preto ideálne do záhrady v tesnej blízkosti domu, kam dosiahne predlžovačka. Pozitívom je tiež nižšia cena. Výhodou elektrického plotostrihu STIGA SHT 500 je jeho ľahká ovládateľnosť a ergonomickosť. Má nízku hmotnosť a dvojitý nôž, ktorý vám zabezpečí efektívnu a pohodlnú úpravu živého plota. Vďaka praktickej nastaviteľnej rúčke vám neuniknú ani najmenšie detaily.

Kúpou akumulátorového plotostrihu získate absolútnu voľnosť pohybu. Nehrozí vám tiež riziko, že pri práci nedopatrením prestrihnete prívodný kábel. Obľúbený akumulátorový plotostrih STIGA SGM 72 AE funguje ako tvarovač na malé kríky v záhrade. Vďaka nízkej hmotnosti patrí medzi najľahšie plotostrihy na trhu. Je preto ideálny pre dámy. Hodí sa na dotvarovanie živého plotu po práci s väčším plotostrihom.

Čo zvážiť pri kúpe?

Pri výbere plotostrihu by ste mali myslieť najmä na váhu, dĺžku lišty a výkon. Zatiaľ čo váha je veľmi dôležitá pre pohodlnú prácu s plotostrihom, dĺžka lišty určí, ako ďaleko sa so strojom dostanete. Čím bude dlhšia, tým väčšiu časť plotu naraz upravíte. S pribúdajúcou dĺžkou lišty však narastá hmotnosť stroja a zhoršuje sa tiež manévrovateľnosť. Pri výkone stroja platí, že čím vyšší výkon, tým väčšia sila a rýchlejší strih. S výkonom to však neprežeňte. Okrem neho totiž rozhoduje aj hĺbka strihu, teda vzdialenosť medzi okrajom zuba a hranou lišty. Mala by byť rovnako, ako výkon, čo najväčšia. Naopak, rozdiel medzi nimi by mal byť čo najmenší. 

Takéto zariadenia sú však pomerne robustné a ťažké. Pri výbere správneho plotostrihu preto hľadajte zlatý stred. Výkonný model s ergonomickou rukoväťou, nižšou váhou a dlhou životnosťou. Niekoľko takýchto modelov nájdete aj v našej ponuke. Ak potrebujete poradiť s výberom, neváhajte nás kontaktovať. Radi vám poradíme. 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach:


Doprava v rámci SR zadarmo od 100€


90% produktov máme skladom


Garancia kvality a spoľahlivosti


Vrátenie peňazí do 30 dní


Zákaznícky servis je tu pre vás