Kubota oslavuje 130. výročie

Aktuality

Kubota oslavuje 130. výročie

6. apríl 2020

V tejto zložitej situácii vyjadrujeme solidaritu so všetkými našimi zákazníkmi, zamestnancami, dodávateľmi a distribučnými partnermi. Ďakujeme všetkým z vás, ktorí ste nasadení v prvej línii a pomáhate druhým. Ďakujeme poľnohospodárom, ktorí pre nás zabezpečujú dôležité potraviny a aj zdravotníckemu personálu, ktorý zabezpečuje nevyhnutnú zdravotnú starostlivosť. Kubota je na vašej strane a bude tu vždy, aby vás podporila.

Spoločnosť Kubota vznikla v roku 1890 a zaoberala sa výrobou prvých oceľových vodovodných potrubí v Japonsku. Jej zakladateľ, Gonshiro Kubota, tak položil základy spoločnosti, ktorá je dnes jedným z najvýznamných hráčov v tomto odvetví. Zo zlievarne sa Kubota čoskoro vypracovala na špičkovú spoločnosť, ktorá v súčasnosti určuje trendy v globálnom poľnohospodárstve, stavebníctve a vodohospodárskom priemysle.

Kubota postupne rozširovala svoju ponuku o celý rad nových produktov a služieb. V roku 1922 začala vyrábať spaľovacie motory pre poľnohospodárske a priemyselné použitie a dosiahla v tomto odvetví významné úspechy. V 60-tych rokoch spoločnosť uviedla na trh modelový rad poľnohospodárskych traktorov a začala s realizáciou projektov v oblasti vodohospodárskeho priemyslu a v oblasti kanalizačných systémov. V roku 1974 predstavila spoločnosť Kubota vlastné kompaktné minirýpadlo, ktoré tak odštartovalo revolúciu v stavebných a zemných prácach. V roku 1998 rozšírila spoločnosť Kubota svoje pôsobenie v oblasti poľnohospodárskych prídavných zariadení a vrámci svojej medzinárodnej stratégie otvorila pobočku v Číne.

Sučasný svet čelí mnohým zavážnym problémom a výzvam. Kubota je však vždy pripravená im čeliť a prispieť tak k udržateľnej budúcnosti našej spoločnosti. Dnes predstavuje jedného z popredných výrobcov strojov, ktorého ponuka zahŕňa rôzne odvetvia ako poľnohospodárstvo, stavebníctvo a systémy na zásobovanie vodou. Japonská spoločnosť Kubota je taktiež popredným svetovým výrobcom kompaktných dieselových a benzínových motorov pre priemyselné, poľnohospodárske, stavebné zariadenia a generátory. Okrem toho, technologické riešenia spoločnosti Kubota aplikované v poľnohospodárstve, ako napríklad autonómny systém riadenia traktorov a systém otáčania Kubota Bi-speed, výrazne zlepšili a zjednodušili prácu so strojmi na celom svete.

Zároveň sa spoločnosť Kubota výrazne angažuje v problematike ochrany životného prostredia a aktívne pomáha riešiť globálne problémy s nedostatkom vody a potravín. Naše motory, kosačky na trávu, kompaktné stavebné zariadenia, precízne prídavné zariadenia a príslušenstvo navyše pomáhajú pri údržbe krajiny a verejných priestorov v mestách.

Spoločnosť Kubota taktiež využíva svoje špičkové technológie, dlhoročné skúsenosti a odborné znalosti na vývoj a podporu vodohospodárskeho priemyslu, ktorého cieľom je chrániť obmedzené prírodné zdroje a zásobovať čistou, bezpečnou vodou všetkých na celom svete.

Pán Yuichi Kitao, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Kubota, nedávno vyzdvihol základné hodnoty spoločnosti a vyjadril tak poctu jej zakladateľovi: “Pri príležitosti 130. výročia je veľmi dôležité pripomenúť si naše základné zásady a princípy “bez inovácii nie je možné dosiahnuť rast.”

Osobitá zmienka sa týkala dvoch hlavných hodnôt súčasnej filozofie spoločnosti Kubota: “One Kubota” (“Jedine Kubota”) a “On Your Side” (“Na Vašej Strane”). Podľa pána Kitaoa: “ ‘One Kubota’, vyjadruje základné presvedčenie, že každý jeden člen je pre našu spoločnosť dôležitý. ‘On Your Side,’ zas znamená, že každý zamestnanec sa musí stotožniť s tým, čo robíme a zabezpečujeme každý deň. Začleňujeme totiž požiadavky trhu do všetkých našich produktov, služieb a následne sa naň spätne pozeráme z perspektívy zákazníka.”

Vďaka dlhoročnej histórii a vývoju spoločnosti Kubota je dôležité si pripomenúť aj jej pôvod, aké boli jej začiatky a aké bolo jej smerovanie. Kubota bude naďalej pokračovať v práci, ako to robí už 130 rokov, aby vám poskytla najvyššiu kvalitu, najvhodnejšie produkty a služby so zárukou ochrany životného prostredia pre lepší svet budúcich generácii. Prostredníctvom inovácii, výskumu a predovšetkým efektívnej komunikácie so zákazníkmi zostane spoločnosť verná svojmu heslu “For Earth, For Life” (“Pre Zem, Pre Život”).

O SPOLOČNOSTI KUBOTA

Spoločnosť Kubota je od roku 1890 popredným výrobcom poľnohospodárskych, kosiacich, stavebných strojov a priemyselných motorov. Centrála spoločnosti je v japonskom meste Osaka a pobočky sa nachádzajú vo viac ako 110 krajinách Severnej Ameriky, Európy a Ázie. Tržby spoločnosti Kubota v roku 2019 dosiahli 17,6 miliardy amerických dolárov. Hoci sú poľnohospodárske zariadenia primárnym zameraním spoločnosti, Kubota vyrába aj širokú škálu ďalších produktov vrátane systémov filtrácie vody v mestách, zavlažovacích systémov, potrubí a veľkých podzemných ventilov.

NÁŠ CIEĽ

Náš cieľ, “For Earth, For Life,” (“Pre Zem, Pre Život”) hovorí o našom záväzku chrániť životné prostredie a zároveň pomáhať pri produkcii potravín a dodávaní vody. Predstavujú totiž životne dôležité potreby neustále rastúcej svetovej populácie. Tento cieľ je splnený vždy, keď náš traktor Kubota pomôže pri zbere úrody, keď naše stavebné zariadenia pomôžu pri stavbe obydlí alebo keď naše technologické riešenia pomôžu pri preprave vody. Viac informácii o spoločnosti Kubota nájdete na www.kubota-global.net alebo www.kubota-eu.com.

Pre detailnejšie informácie prosím kontaktujte:

Marián Šupa

J. Hollého 164

922 07 Veľké Kostoľany

Tel.: +421 33 7781 170

Fax.: +421 33 7782 867

www.kubota.sk

supa@supa.sk

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach:


Doprava v rámci SR zadarmo od 100€


90% produktov máme skladom


Garancia kvality a spoľahlivosti


Vrátenie peňazí do 30 dní


Zákaznícky servis je tu pre vás