Kubota oznámila OEM partnerstvo s MX

Aktuality

Kubota oznámila OEM partnerstvo s MX

23. september 2021

TLAČOVÁ SPRÁVA

Kubota oznámila OEM partnerstvo s MX

(17. september, 2021)

Spoločnosť Kubota nadviazala na doterajšie úspešné spolupráce so značkou MX a s potešením oznamuje, že s francúzskou spoločnosťou uzavrela strategické OEM partnerstvo, v rámci ktorého bude MX dodávať predné nakladače pre traktory rady M od Kuboty.

Kubota už osem rokov spolupracuje s MX na prednom závese a posledné tri roky na prednom nakladači. Výsledkom tejto spolupráce sú predné nakladače LK2400H a LK2100H pre niekoľko modelov traktorov Kubota, ako sú napríklad novinky M6002, M6121 a špeciálna edícia modelu M7133.

Značka MX, založená v roku 1951, je najväčším výrobcom traktorových nakladačov vo Francúzsku a druhým najväčším v Európe. Od začiatku stavia na silnej sieti predajcov, dovozcov a obchodných dcérskych spoločnostiach vo Veľkej Británii a v Nemecku, ktoré distribuujú kompletný sortiment do 64 krajín na celom svete. Medzi MX produktami s predným závesom definitívne vynikajú predné nakladače a práve tu vstupujú do hry traktory Kubota M4003 a M5002.

Vzhľadom na silnú sieť predajcov MX a pozíciu spoločnosti Kubota, ktorá  je na trhu zapísaná ako popredný výrobca poľnohospodárskej, záhradnej a stavebnej techniky bude dohoda o strategickom partnerstve obojstranne prospešná. Spolupráca pomôže podporiť synergiu medzi oddeleniami výskumu a vývoja oboch spoločností a zároveň výrazne zvýšiť predaj ponukou komplexného riešenia, ktoré kombinuje traktor a predný nakladač v jednom produkte.

Fréderic Martin, prezident MX, hovorí: „Dve slová, ktoré najlepšie vystihujú filozofiu našej spoločnosti, sú inovácia a spolupráca. Partnerstvo so značkou Kubota nám pomôže tieto dva koncepty naďalej rozvíjať. Je to pre nás základ každej úspešnej dohody.”

Mel McGlinchey, viceprezident pre marketing divízie traktorov Kubota Európa, hovorí: “Vďaka partnerstvu s MX môže teraz Kubota európskym farmárom, ktorý sa sústreďujú na produkciu mlieka a mäsa, ponúknuť komplexné riešenia na mieru ich potrebám. Sme nadšení so spolupráce s MX, pretože nám umožní posilniť pozíciu na európskom trhu.

Ako už potvrdili predchádzajúce spolupráce, nakladače MX sa dokážu prispôsobiť všetkým požiadavkám značky Kubota, a práve preto Kubota s MX plánujú do konca tohto roka uviesť na trh dve nové varianty predného nakladača pre modely M4003 a M5002.

Nové modely budú disponovať inovatívnym systémom e-Pilot S System® MX, revolučnou technológiou pre riadenie nakladačov, ktorá ponúka funkcionality ako napríklad – zamykanie a odomykanie zariadenia, aktivácia a deaktivácia tlmičov a automatické napájanie externého zdroja bez potreby použitia tlačidla.

Prvé modely M6002 a M7003 s predným nakladačom MX už si našli cestu k zákazníkom. Nová OEM zmluva zahŕňa modely M7003, M6002, MGX-IV, M5002 a M4003 z radu traktorov Kubota M.

MX

Značka MX patrí do skupiny M-extend, ktorá vznikla ako rodinný podnik v roku 1951 v Acigné vo francúzskom Bretónsku. MX je v súčasnosti najväčším výrobcom traktorových nakladačov vo Francúzsku a druhým najväčším v Európe. Značka MX stavia na 70 rokoch úzkej spolupráce s farmármi. Práve dlhoročne budovaná vzájomná dôvera umožnila rodinnej firme s 1000 zamestnancami vyrásť na národnej i medzinárodnej úrovni. Ako poskytovateľ komplexných riešení pre traktory MX navrhuje, vyrába a predáva predné nakladače, predné závesy, závažia, lopaty a drapáky pre nakladače a teleskopické nakladače, stroje na manipuláciu s balíkmi a spracovania siláže.

Spoločnosť sa pri distribúcii svojho sortimentu v 64 krajinách sveta opiera o silnú sieť predajcov, dovozcov a dve obchodné dcérske spoločnosti vo Veľkej Británii a v Nemecku.

Špecializácia na traktory je jadrom značky MX, ktorá v súčasnosti svojím sortimentom vybavuje 8000 modelov traktorov s výkonom 15 až 400 koní, vyrobených 45 rôznymi značkami.

Spoločnosť neustále investuje do svojich výrobných technológií, aby udržala vysokú úroveň priemyselnej integrácie, od neopracovaného oceľového plechu až po dodávku zákazníkovi.

Kubota

Značka Kubota vznikla v roku 1980 a je popredným výrobcom poľnohospodárskej, záhradnej, stavebnej techniky a priemyselných motorov. Spoločnosť sídli v japonskej Osake, má zastúpenie vo viac ako  120 krajinách sveta a 41 000 zamestnancov Severnej Amerike, Európe a Ázii. V roku 2020 dosiahla tržby vo výške 17,3 miliardy dolárov. Hlavné portfólio značky tvorí najmä poľnohospodárska technika,  no Kubota vyrába aj množstvo ďalších produktov pre iné segmenty, ako sú napríklad filtračné systémy, zavlažovacie systémy, potrubia, strešné krytiny, armatúry a podzemné ventily.

Misia

Misia značky Kubota, „For Earth, For Life“ hovorí o jej záväzku chrániť životné prostredie na Zemi a zároveň pomáhať zabezpečiť produkciu potravín a vody, ktoré sú pre spoločnosť esenciálne, nakoľko svetová populácia stále rastie. Táto misia sa napĺňa zakaždým, keď traktor Kubota obrába pôdu, aby umožnil vyrásť životne dôležitej surovine, vytvoril cestu pre vodu alebo vybudoval útočisko. Viac informácií o Kubota nájdete na www.kubota-global.net alebo www.kubota-eu.com.

 

V prípade záujmu o viac informácií kontaktujte

 

Manažér pre predaj komunálnej techniky Kubota 

Roman Polčík

+421 948 189 454

+421 337 915 816

kubota@supa.sk

 

Manažér pre predaj poľnohospodárskej techniky Kubota

Pavol Bernát

+421 948 998 526

bernat@supa.sk

 

 

www.kubota.sk

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach:


Doprava v rámci SR zadarmo od 100€


90% produktov máme skladom


Garancia kvality a spoľahlivosti


Vrátenie peňazí do 30 dní


Zákaznícky servis je tu pre vás