Profesionálny krovinorez: Prinesie jedinečnú ergonómiu a výkon

Aktuality

Profesionálny krovinorez: Prinesie jedinečnú ergonómiu a výkon

11. august 2020

Rozmýšľate nad kúpou krovinorezu, no neviete, pre ktorý typ sa rozhodnúť? V prvom rade si ujasnite, či tento krovinorez budete využívať rekreačne na menšie plochy alebo ním budete kosiť niekoľko hodín denne rozsiahle plochy, ako parky a lúky. 

Myslite na váhu aj spôsob uchytenia

Ak hľadáte pomocníka na vysekávanie malých plôch alebo plôch v blízkosti koreňov drevín, nepotrebujete investovať do finančne náročného riešenia. Siahnite preto po jednoduchom akumulátorovom krovinoreze. Skvele vám poslúži aj vyžínač, ktorý je vhodný na kosenie trávy do maximálnej výšky 30 centimetrov.

Keď plánujete s krovinorezom pracovať pravidelne niekoľko hodín, mali by ste pri jeho výbere zohľadniť oveľa viac vlastností. Kľúčová je napríklad jeho váha a spôsob uchytenia. Ľahšie krovinorezy totiž bez problémov udržíte v rukách – majú nízku hmotnosť a pohodlnú rúčku. Ťažšie stroje sa vešajú cez rameno na popruhu. Týka sa to aj akumulátorových krovinorezov, pri ktorých treba myslieť na dĺžku výdrže batérie, ako aj čas, za ktorý sa stihne nabiť na 100 %.

Potrebujete stroj pre profesionála?

Výhodou profesionálneho krovinorezu je najmä jedinečná ergonómia a spoľahlivý vysoký výkon. Má nastaviteľnú rukoväť a tiež schopnosť znižovať vibrácie. Poteší tak nielen profesionálov, ale aj náročnejších záhradkárov s rozsiahlym pozemkom. Ak navyše s krovinorezom pracujete niekoľko hodín denne, oceníte jeho nižšiu váhu a kvalitné prevedenie, z ktorého nebudete mať bolesti chrbta. Odporúčame vám najmä krovinorez s rúčkou v tvare písmena T – prinesie vám pohodlie a šetrí vaše telo.

Takúto rúčku má napríklad krovinorez STIGA SBC 435 so záberom kosenia až 43 centimetrov. Je tichý a ľahko sa štartuje. Moderné krovinorezy sa vyznačujú vychytávkami, ako napríklad dekompresný ventil pre uvoľnenie tlaku, poloautomatický sytič pre ľahké štartovanie či vstrekovač paliva. Samozrejmosťou je antivibračný systém. 

Prepojte parametre s praxou

Spísali sme pre vás 10 bodov, pomocou ktorých nákup krovinorezu hravo zvládnete. Čo všetko by ste mali zvážiť? 

  • Aká je váha krovinorezu,

  • aký má záber v centimetroch,

  • či je rúčka dostatočne pohodlná na uchopenie, 

  • či má deliteľný hriadeľ a hravo sa vojde do auta,

  • či disponuje systémom tlmenia vibrácií,

  • či má nastaviteľnú rukoväť pre kosenie na šikmých plochách,

  • aká je kvalita motora,

  • aký má pohon,

  • ako je to so servisom a náhradnými dielmi.

 

Ak si stále nie ste istí s výberom vhodného krovinorezu, kontaktujte nás. Radi vám zodpovieme na všetky vaše otázky. 

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach:


Doprava v rámci SR zadarmo od 100€


90% produktov máme skladom


Garancia kvality a spoľahlivosti


Vrátenie peňazí do 30 dní


Zákaznícky servis je tu pre vás